Word donateur en steun Stichting B12 Tekort!

Stichting B12-tekort informeert patienten, onderzoekers en zorgverleners, werkt samen met andere organisaties, organiseert enquêtes, geeft folders uit en onderhoudt de website. De gelden die de activiteiten van Stichting B12-tekort mogelijk maken, zijn afkomstig van donaties en giften. Donateurs zijn patiënten, hun naasten en zorgverleners. Je kunt Stichting B12-tekort steunen door een donatie of een gift te doen. Steun Stichting B12 in haar activiteiten!

ANBI_FC-e1346622349478Stichting B12-tekort is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Dit betekent dat op giften en nalatenschappen geen schenkings- of successierechten worden geheven. Ook kunnen de donaties als aftrekpost voor de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Het fiscaal nummer van Stichting B12 Tekort is 8173 06 791.

Je kunt je donatie overmaken op:

IBAN: NL12 INGB 0002 7481 05

t.n.v.: Stichting B12 Tekort
Vermeld alstublieft je naam en adres bij de overboeking.

Machtigen

Je kunt ook direct Stichting B12 Tekort machtigen jaarlijks je donatie te laten afschrijven. Handig voor jou, voordelig voor ons! Print eenvoudig de machtigingskaart, vul in en stuur deze aan ons op. Machtigingskaart

Doneer eenvoudig via PayPal

Voordeel voor donateurs

Korting bij de Roode Roos

rr

Als donateur kun je orthomoleculaire voedingssupplementen met korting aanschaffen bij de Roode Roos.
De Roode Roos levert al meer dan 15 jaar orthomoleculaire voedingssupplementen  tegen een gereduceerd tarief.
Kijk hier voor meer informatie. Indien je regelmatig supplementen aanschaft heb je een donatie er al snel uit!

Schenkingen en legaten

Eenmalige belastingvrije schenking

U kunt kiezen voor een eenmalige schenking. Een mogelijkheid waarbij Stichting B12-tekort eenmalig een bedrag van u ontvangt en waarover zij geen schenkingsrecht is verschuldigd. U komt in dit geval in principe in aanmerking voor belastingaftrek voor de inkomstenbelasting.

Periodieke schenking (lijfrenteschenking)

Wanneer u gedurende minimaal 5 jaar eenzelfde periodieke gift wilt geven (lijfrenteschenking) heeft dit als voordeel dat de minimum drempel van 1% voor de belastingaangifte niet van toepassing is. Het gehele bedrag is dan aftrekbaar. Wel dient dit notarieel te worden vastgelegd.

Schenking op papier

Deze schenking onder schulderkenning kan worden toegepast als u wel wilt schenken aan Stichting B12-tekort en van de fiscale voordelen wilt profiteren, maar het geld nog niet kunt missen. U schenkt het geld, maar leent het direct terug waarover u dan wel een rente van +/- 6% moet betalen, die niet aftrekbaar is.

Nalatenschap

Nalaten is het erfrechtelijk, bij testament, (mede)verkrijgen van gelden. Deze schenkingen zijn vrij van successierechten voor een ANBI. U kunt in uw testament Stichting B12-tekort als (mede)erfgenaam voor een bepaald deel van uw nalatenschap opnemen. Dit erfdeel zal door de stichting beneficiair worden aanvaard, dat wil zeggen alleen wanneer het positief blijkt. Voor de volledigheid wijzen wij u er op dat iedere beoogd erfgenaam het recht heeft om bij openvallen van een nalatenschap deze niet te aanvaarden. Wij raden u dan ook sterk aan om in (hetzelfde) testament een alternatieve regeling te treffen.

Legaat

U kunt ook gelden schenken door een legaat te vestigen. Een legaat is een vast geldbedrag of een bepaald percentage van uw nalatenschap, eventueel aangepast aan de inflatie. Bij een legaat kan de stichting niet worden geconfronteerd met schulden uit de nalatenschap.

 

Meer informatie

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Belastingdienst

Advertenties

De website van Stichting B12-tekort toont geen enkele vorm van advertenties.

 

Vragen?

Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar onze penningmeester.

 

Pin It on Pinterest

Share This